hallolissom

Wednesday

parkering, penger og panikk...

Her om dagen skulle jeg jobbe på Åhlèns fra fire til åtte. Trodde jeg. Jeg visste at jeg slutta åtte, og da pleier det alltid å være fire til åtte jeg jobber. Men kvart over ett ringte de fra butikken og lurte på om jeg var langt unna... "HÆ?!?" Det viste seg at jeg skulle ha begynt klokka ett den dagen!

Stressa og flau kasta jeg det jeg trengte i veska og suste av gårde. Bensintanken lyste og det var rødt lys i alle lyskryss (og de er det ikke få av mellom porsgrunn og skien!), men jeg kom meg til slutt inn til Skien. Men så var det parkering...ikke en ledig plass å finne! Men heldigvis var det en som kom og hentet bilen sin. PUH! Da var det bare å betale. Men den dumme parkeringsautomaten nektet å lese kortet mitt! "Lesefeil, prøv igjen..." Jeg merket at panikken begynte å snike seg på. Jeg var allerede en halv time for sent ute, og jeg hadde ingen kontanter.

MEN! Mens jeg stod her og slet med automaten, kom en eldre mann i frakk bort til meg. "Den er ikke så grei den der. Se her, du skal få en mynt av meg." Så, med et smil, tok mannen opp lommeboka si og gav meg tjue kroner! Jeg ble så glad og overrasket at jeg hadde mest lyst til å gi mannen en god klem, men jeg rakk ikke annet en å stotre fram et "tusen takk" før han allerede hadde gått sin vei igjen. Tenk så mye tjue kroner kan bety!

Jeg kom på at jeg har opplevd dette en gang før... Den gangen stod jeg på Gardermoen og skulle reise til Hawaii morgenen etter. Skulle bare hjem til Sarpsborg for å sove der den natta. Men så hadde visakortet mitt avmagnetisert seg, og jeg hadde ingen kontanter.. Fortvilet ringte jeg til mamma og forklarte situasjonen.
Allerede mens jeg stod og snakket med mamma i telefonen, kom en eldre mann i frakk bort til meg. "Unnskyld, er det noe jeg kan hjelpe deg med?" Jeg forklarte situasjonen. "Hvor mye trenger du?" "To hundre kroner til bussen hjem..." Mannen så på meg, og med et smil tok han opp en tohundrelapp og gav meg. "Vær så god."

Nå sitter jeg her og lurer på om jeg rett og slett har sett min egen skytsengel i øynene to ganger...

7 Comments:

  • At 21 December, 2007 16:27, Blogger David Aasen said…

    Stas å gå på ski da.
    Mjoa, blir gøy med jul i år òg, selv om jeg ikke helt klarer å sammenligne med i fjor, husker ikke helt hvor mye jeg gledet meg, men det var nok en hel del.
    Så bra da - skal du til Haua, eller blir det Sarpsborg?
    Har aldri kommet noen med frakk og gitt meg penger - kunne vært greit noen ganger.

    Du får hilse han derre typen din.

    Prekæs!
    David

     
  • At 22 December, 2007 03:45, Blogger Carina said…

    Jeg tror kanskje at disse mennene i frakk som har kommet og gitt meg penger er en av mange måter Gud viser meg at han ser meg. At han er der og bryr seg i alle slags situasjoner på en måte:)

     
  • At 23 December, 2007 14:25, Blogger David Aasen said…

    Hællæ! (si det høyt)
    Så koselig da, blir en heidundrandes julefeiring kan jeg tenke meg.
    Men det er ikke dårlig, gøy at du fikk besøkt de au.
    Jeg er ikke i julestemning i det hele tatt - er du?

     
  • At 26 December, 2007 22:53, Blogger Honningdal.jr said…

    Nå har jeg oppdatert. :)

     
  • At 27 December, 2007 00:55, Blogger Torstein said…

    Ganske spesielt å ha fått penger av ukjente menn i frakk to ganger sånn helt uten forvarsel. Artig! Tror nok ikke alle andre har like positive opplevelser med menn i frakk...

     
  • At 30 December, 2007 16:24, Blogger David Aasen said…

    Ja, hvem vet - men kommer sikkert igjen når du får noen små i huset :)
    Har du hatt en fin jul?
    Var på skitur i dag - kos, men litt isete løyper.

     
  • At 31 December, 2007 02:05, Blogger Torgeir Melhus said…

    Hei Carina!
    utrulig spenede å lese siste innlegget i bloggen din om han mannen! jammensanten er han der når du trenger han og det som du seie om at det er Gud som viser at han ser deg, det synes eg var veldig fint tenkt og til det motsatte er bevist er jo det ein go ting å tenke på.

    Ellers får eg vel bruke anledningen til å takke så masse for sist :p
    er jo ikkje sikkert du husker meg, men drt var jo vi som hadde den eine gruppa på Junior Oase i 2006 :) det var ein flott opplevelse som eg kommer til å huske lenge. Fekk ikkje blitt med på Oase i år men tar det igjen til neste år :)

    Ha eit riktig så godt nyttår og eg ønsker deg alt godt med nytt sted og bo og med bryllupet til deg og Frank :D

     

Post a Comment

<< Home